::: 20 578 2534 ::: 72 211 226 ::: info (kukac) kezirasszakerto (pont) hu :::

 

Az írásszakértői vizsgálat típusai

Előzetes szakértői vizsgálat

Az esetek egy részében a vizsgálatot megelőzően nem állapítható még meg az, hogy írásszakértői módszerekkel igazolható-e a megbízó által vélelmezett állítás.

Mivel a szakértői vizsgálat mindenre kiterjedő részletes elemzés, ezért költségei is magasabbak.

Az előzetes szakértői vizsgálat célja, hogy a megbízó eldönthesse, érdemes-e vagy lehet-e egyáltalán ezen az úton igazolni állítását. Maga a vizsgálat ennek megfelelően célorientált, kevésbé részletes, azonban költsége jelentősen alacsonyabb a részletes vizsgálaténál.

Részletes szakértői vizsgálat

Amikor a megbízó eldöntötte – akár egy előzetes vizsgálat alapján –, hogy kéri a teljes vizsgálatot, sor kerül valamennyi körülmény meghatározására, az alapanyagok (írásminták) begyűjtésére illetve felvételére, majd a részletes műszeres és megfigyeléses elemzésre.

Szakmai kontroll

Az egyes ügyekben lehetőség nyílik kikérni a Mai Magyar Írásszakértők Tudományos Társasága tagjainak szakmai véleményét, mely garanciát nyújt a vizsgálat helyességére és pontosságára.

Máténé Kaponyi Zsófia írásszakértő
 
 

szakterület - vizsgálat típusok - szakértői díjak - MaÍRT - jogszabályok - letöltés - referenciák - kérdések/válaszok - informatikai szakértő

© 2005-2008 Máténé Kaponyi Zsófia
A honlap tartalmának felhasználása csak a tulajdonos kifejezett, előzetes hozzájárulásával történhet.